وي خاطرنشان کرد:ضوابط و مقررات ساخت و ساز در محدوده بافتهاي تاريخي مربوط به توسعه شهرها در سالهاي 1320 است. با توجه به گستردگي شهرها در اين مدت لازم بود تا ضوابط و مقررات جديد تدوين شود.
مدير پايگاه ميراثفرهنگي تهران افزود: تلاش شده است ضوابط جديد ساخت و ساز به گونهاي باشد تا اين قوانين در مغايرت طرح تفضيلي نبوده و از اين به بعد ساخت و سازها در بافتهاي تاريخي هماهنگ با شهرداريها صورت گيرد.
به گفته مختاري، با تدوين ضوابط ساخت و ساز مشکلات ميراث فرهنگي با شهرداري به حداقل خواهد رسيد.
به گفته مدير پايگاه محور فرهنگي_ تاريخي تهران، کاربري، رنگ، جنس، نحوه استقرار ساختمانها در سطح زمين از جمله نکاتي است که بايد در تدوين ضوابط ساخت و ساز به آن توجه شود.
مشخص شدن تکليف صاحبان بناهاي تاريخي در بافتهاي تاريخي يکي از مزيتهاي تدوين اين ضوابط و مقررات است که مختاري به آن اشاره کرد و به ميراث آريا گفت: با تدوين و اعلام ضوابط به شهرداريهاي مناطق مختلف شهر تهران، شهرداري بايد طبق اين اصول و قوانين به مالک بناهاي تاريخي پروانه ساخت بدهد در غير اين صورت تمامي ساخت و سازها غيرقانوني تلقي ميشود.
بنا بر اين گزارش، بافت تاريخي تهران بافتي است با وسعت نزديک به 3 هزار هکتار که بخش قابل توجهي از بافت مرکزي تهران را به خود اختصاص داده و هنوز از چرخه زندگي شهروندي به دور است و همچنان مديران شهر از اين مناطق به عنوان بافت مرده شهري ياد ميکنند.
در حالي که اين بافت با ظرفيتهاي تاريخي و گردشگري ميتواند نقش عمدهاي در پايتخت ايفا کند، نگاه نادرست به اين مناطق و نبود تعريفي مشخص از نحوه برخورد سبب شده هر روزه بافت مرکزي تهران به شرايط بحراني نزديکتر شود.
115/
انتهای پیام/